白菜餃子
材 料 :
紹 菜 1 斤
瘦 肉 4 兩
蔥 1 棵
薑 汁 1 茶 匙
餃 子 皮 約 30 隻
調 味 :
鹽 1/2 茶 匙
生 抽 1 湯 匙
糖 1/2 茶 匙
生 粉 2 茶 匙
酒 1/2 茶 匙
麻 油 、 胡 椒 粉 各 少 許
做 法 :
1. 紹 菜 洗 淨 , 用 湯 水 略 煮 , 撈 起 瀝 乾 , 切 碎 , 盛 起 。
2. 瘦 肉 洗 淨 剁 碎 , 蔥 切 粒 , 再 將 所 有 材 料 及 調 味 料 拌 勻 成 餡 料 , 再 用 每 1 隻 餃 子 皮 擺 平 , 放 適 量 餡 料 在 餃 子 皮 中 , 捏 合 成 餃 子 。
3. 鍋 內 注 入 清 水 , 待 水 沸 放 入 餃 子 , 煮 至 餃 子 浮 上 面 , 再 煮 片 刻 , 盛 起 , 即 成 。
Pork Dumplings with Minced Vegetable
Ingredients:
1catty Chinese Cabbage
4taels Lean Pork
1pc Green Onion
1tbs Ginger juice
30pca Dumpling Wraps
Seasoning:
1/2tbs Salt
1tbsp Light Soy Sauce
1/2tsp Sugar
2 tsp Tapioca Starch
1/2tsp Wine
Pinch of sesame Oil and White Pepper
Method:
1. Rinse Chinese cabbage, boil in soup stock for a while, drain and dish up, put aside.
2. Rinse pork, chop into ground meat; chop finely green onion. Mix well all ingredients and seasoning sauce, fill each dumpling wrap with a right amount of mixed ground pork.
3. Fill saucepan with water, add in the dumplings when the water boils, cook till dumplings float up on the water surface, take them out and serve.
Jul 26, 2010
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